Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

VALAMI KÉK... VIRÁG?

A kék cipő persze egy irány, de a "valami kék" témakört nézzük, hogy virágok esetén hogy lehet becsempészni az esküvőre. Lehetne persze kék virágokból csokor formában, de most nézzük azt, amikor a kék jelzésértékű, és egy lendületesebb vagy épp légiesebb masnihasználat formájában kerül beépítésre. Alig győztük kiválogatni a kedvenceinket a számtalanból. Szerintetek melyik a legjobb? Esetleg a ti esküvői csokrotokon is volt kék masni? Szívesen közzétesszük, csak küldd el nekünk a hochzeit@freemail.hu címre (akár a fotós és a készítő nevével). Na de nézzük a felhozatalt addig is:

 

kép forrás: oncewed - Belathee

 

kép forrása: Minden, ami virág... Németh Attila - Plantomime

  

kép forrása: oncewed

 

kép forrása: Kate Murphy Photography

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

0 Tovább

LEGYEN VALAMI KÉK - MONDJUK A CIPŐN

Az esküvői szokásokról is szót ejtünk majd részletesen, ugye van a szinte elmaradhatatlan"something old and something new, something borrowed and something blue", azaz legyen a menyasszonyon "valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék" témakör - hogy ez mire jó, máskor mondjuk el. Most azonban ha már benne vagyunk a cipő témakörben, akkor az elcsépelt kék szalaggal díszített vagy kék színű harisnyatartó helyett ajánlunk kék cipőket az esküvői ruhához. Vagányabb, mint a fehér cipő, az tuti, mégis a hagyományok tiszteletének eleganciája is benne van (válogatósabb rokonok figyelmét erre külön is érdemes felhívni!:).

Muszáj megint Vivienne Westwooddal kezdünk, ez esetben a Vivienne Westwood Anglomania + Melissa Lady Dragon VI nevű cuki világoskék darab fehér bojttal, hogy ne legyen unalmas a megjelenésünk.

kép forrása: melissa

 

Kate Spade Chrisette-je kényelmes, de egyben nem szokványos fazonjával és kobaltkék színével győz meg bennünket arról, hogy gondoljuk újra elképzeléseinket az esküvői cipőkről. 

kép forrása: kate spade

 

Ha a kék cipőhöz nem vagyunk elég bátrak vagy a finomabb, elegánsabb megoldásokat részesítjük előnyben, akkor válasszuk az "I Do" Wedding Shoes Rhinestone Appliqué by Mindy Weiss megoldást, amivel a kiválasztott cipő talpára kerülhet fel kékben az angolszász esküvőkön az igen helyett felhangzó I Do felirat csillogó kék kövek formájában (szerintünk kézügyesebbek, és kevésbé anglománok magyar nyelvű feliratot is varázsolhatnak ragasztható kövek segítségével a cipőjük aljára, arra figyeljenek csak, hogy ne a talp leérő részére kerüljön mindez).

kép forrása: good things wedding favors

 

És ha már kék a cipőtalpon, akkor mi lenne, ha a cipő talpa lenne világoskék, hm? Remek példa erre a Pour La Victoire Bridal and Evening Cristella 2, ahol azért az I Do felirat sem maradhatott le, csak ez esetben a kövek fehéren csillognak a világoskék alapon.

kép forrása: zappos.com

0 Tovább

FEHÉR CIPŐ MEG MÉG VALAMI

A horgolt ügyek után nézzünk most a cipők irányába (majd lesz még horgolt is, meg minden lesz, csak haladjunk sorban). Ugye fehér menyasszonyi ruhához fehér cipő. Most tekintsünk el attól, hogy biztos, hogy fehér ruha a helyes kiindulás, most ez a munkahipotézisünk. És akkor elindul az őrület, hogy hozzáillő fehér cipő. Szerintünk ez a fehér cipő dolog egy tévedés (körülbelül ugyanakkora, hogy van olyan termék, hogy menyasszonyi cipő), de meghajlunk a menyasszonyok előtt, és elfogadjuk, oké, fehér cipő, de legyen ott még valami, oké?

Nézzük például Vivienne Westwood Anglomania Lady Dragon Shoes White With Heart elnevezésű fehér cipőjét, amin egy metálfényű piros szív díszeleg.

kép forrása: Vivienne Westwood

 

Aki ennél csillogósabbra vágyik, annak íme egy csillogó kövekkel kirakott, ezüstösbe hajló fehér darab a Dune Vanilla.

kép forrása: Dune

 

Aki pedig az esküvője napján se szeretne magassarkút, annak a romatikus, hatalmas halványrózsaszín virággal díszített kate spade florina-t ajánljuk, míg bevállalósabbak a Melissa Wanting + Snoopy fehér cipője mellett tegyék le a voksukat. Egy hosszú ruha alól kibukkanó happy felirat azért igencsak telitalálat, és tuti őszinte mosolyokat fakaszt a nagy napon.

kép forrása: kate spade

kép forrása: melissa

0 Tovább

HORGOLTAT A TORTÁRA IS

Ha már horgolt esküvői ruha, akkor maradjunk még kicsit ezen a horgolt vonalon. Persze a klasszikusnak számító emeletes torták és a tetejükön álldogáló közepesen szép marcipán menyasszony-vőlegény párocska sokak szívét melengeti, de nézzünk valami ennél eredetibbet. Többek között azért is érdemes a marcipánnál maradandóbb anyagot keresgélni, mert ha romantikus tárgyeltevők vagyunk, akkor a tortadísz elegánsabb emlék, ha nem port magába szívó marcipánból készült. 

Íme egy remek példának Jeannie tortája, tetején a horgolt galambpárral, amelyet hol máshol, mint az etsy-n szerzett be.

kép forrása: Project Wedding

 

Nem csak gerlepárt, hanem ízlésünk szerint további cukibbnál-cukibb kisállatpárt, zöldborsópárt, emberpárt vagy akár csontvázpárocskát ábrázoló horgolt tortadíszt választhatunk a crocheted+wedding+cake+topper kereséssel. Horgolni tudók pedig maguknak vagy ajándékba is próbálkozhatnak - az etsy-n felmerülőnél is testreszabottabb horgolt párokkal.

forrás: etsy - RNNan13

 

forrás: etsy - Gina91507 

 

forrás: etsy - corilynn

0 Tovább

HORGOLT ESKÜVŐI RUHA? NA NE MÁR...

Őszi-téli esküvő stílusos és elegáns darabja lehet ez a zöld alsóruhás fehér horgolt darab, amit a képen látható modell magának készített el a nagy napra. A nagy csipkeminta ellenére az összhatás kicsit sem nagymamás. Aki valami nem mindennapit szeretne, esetleg gondolkodjon el egy horgolt tematikájú esküvőn, de azonnal.

képek forrása: 100LayerCake

 

További részletek és leírás itt, érdemes odafigyelni arra az apróságra, hogy a vendég hölgyek öltözetében finoman megjelenik a zöld szín, míg a csokor pedig a vintage klipszfülbevalóval díszített cipő színével harmonizál.

tnx anyahajónak a forrást

0 Tovább

esküvő - vagányabban

blogavatar

csak nyugi, és mondj igent!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek