Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

FEKETE A MENYASSZONYON?

Érzékeny színnel jövünk, a feketével. Nem egy klasszik esküvőszín, és egy rendes násznép fel is hördül, ha megtudja, hogy a menyasszony feketében lesz. A fekete az elmúlás színe, az esküvő meg a kezdet. Akkor most mi legyen. Mi ugye a színek pártján vagyunk, a tiszta fehér az szerintünk túl sok, kellenek színek egy esküvőre. Oké, a fekete nem is egy igazi szín. Az alábbi képek szerint azonban dehogynem. Szuperelegáns menyasszonyok több-kevesebb feketével. Te mernéd-e viselni a fekete színt az esküvődön?

kép forrása: Project Wedding - Jim Hjelm Blush

 

kép forrása: Cymbeline 

 

 kép forrása: Rock N' Roll Bride

 

kép forrása: Cymbeline 

0 Tovább

FÁTYOL VAGY FEJDÍSZ

Valójában a fátyolról lesz most szó, nem a fejdíszekről - vagyis arról, hogy bár tudjuk, hogy eredetileg a fátyol a gonosz távoltartása miatt volt szükséges, de ugye teltek az évszázadok, és átfordult ez a szerénység és a szűziesség jelképébe. Na innentől a fátyolról kicsit úgy érezzük, hogy azon két ismerősünk kivételével, akiknél a jelkép összhangban volt a helyzettel, ott oké, de a többi esetben nem biztos, hogy ragaszkodni kellene hozzá - főleg, ha nem klasszikus templomi vagy tradicionális zsidó esküvőről van szó.

A fátyol helyett inkább a hajba tűzött (akár élő)virág megoldást tartjuk meggondolásra érdemesnek. Azonban most szembejött pár annyira visszafogott, nem hivalkodó fátyolmegoldást, hogy elbizonytalanodtunk, hogy fátyol-e vagy se.

 

kép forrása: Kövesdi Réka fotográfia

 

kép forrása: oncewed Tec Petaja Photography

  

kép forrása: Project Wedding

0 Tovább

A SZÍNES CIPŐ COOL

Szerintünk a színes menyasszonyi cipő az igazán menő, most gyorsan itt van kettő, amin épp keresztülestünk, de még mutatunk ezret idővel, de komolyan, a hosszú ruhák alól épp csak kivillanó élénk színű cipőnél nem tudtok jobban mondani.

Itt van most kettő példa a sárga színvilágban, az egyiken még kék is van, hogy legyen a menyasszonyon valami kék - a másikban pedig igazi angyal lehetsz:)

 

kép forrása: Kurt Geiger

kép forrása: adidas jeremy scott wings

0 Tovább

NEM KELL MINDIG KAVIÁR, DE EMELETES TORTA SE

Tortákról ejtettünk szót nemrég, egész pontosan tortadíszek egy fajtájáról, na de torta nélkül a tortadísznek nincs sok értelme. Az esküvői torta kérdése nem egyszerű kérdés - hiszen mi a fontos, hogy a leendő pár kedvenc ízei vagy a vendégsereg kénye-kedvének feleljen meg (ez utóbbira tudunk jönni olyan rémes példákkal, mikor 6-7 különböző ízvilágú torta kerül felszolgálásra). Az esküvői torta szimbólum, mára gyakorlatilag a fiatal pár közös jövőjét szimbolizálja, ezért a közös tortafelvágás (ahol mindenki árgus szemekkel figyelheti, hogy a pár melyik tagjának keze van felül, mert ő lesz a házasságban az irányító fél), és ezért az első szelet megosztása (egymás megetetése). A torta egyébként nem mindig ezt jelentett, még a római korra visszavezethetően eredetileg a termékenységet szimbolizálta, és ez a jelentés több kultúrában visszaköszön, többek között a gyümölcsökkel és magvakkal gazdagon ellátott verziók is erre utalnak.

Szóval szerintünk, ahogy az esküvő minden pontjában érdemes összhangot teremteni, így a tortánál is, tehát nem az legyen a cél, hogy a tortánál a vendégsereg egy cukrászdában érezhesse magát, ahol a kedvenc tortájából kap, hanem azt érezze, hogy ez a torta olyan, amilyen a fiatal pár, és beleillik az egész az esküvő hangulatába. Kerti partira például ne válasszunk habos költeményeket vagy fagylalttortát, a hiperelegáns környezet kellős közepében meg ne egy máz nélküli, csokoládékrémmel lekent, rusztikus mami-féle csokoládétorta legyen a vendégek által is izgatottan várt fénypont.

Amihez meg szerintünk teljesen felesleges ragaszkodni, az az emeletes torta. Az esküvői tortának nem kell emeletesnek lennie - ahogy a menyasszonynak nem kell fátylat viselnie és a vőlegénynek nem kell nyakkendőt kötnie. Mondtuk már, hogy az esküvő nem a kellekről szól? Egy nem emeletes esküvői tortában van valami elegancia és némi közvetlenség, és nincs benne semmi művi. Tényleg, mikor jártatok legutóbb olyan esküvőn, amelyen nem emeletes volt a torta? (Ja, és bocs a béna címért:)

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

 

kép forrása: oncewed - Joshua Cane

 

kép forrása: oncewed - Kirsten Ellis of Beaux Arts Photographie

 

kép forrása: Project Wedding

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

 

kép forrása: Project Wedding

2 Tovább

MENYASSZONY NADRÁGBAN

Elsőre azt mondanánk, hogy a menyasszonyi ruha az legyen ruha, vagy ruha hatású kétrészes szoknyás darab. A nadrág + esküvő összetételről idősebb hölgyek minimum második házasságkötése jut eszünkbe. Nem szép tőlünk. Ennek ellenére megmutatjuk, hogy persze valójában azért el tudunk képzelni nadrágos menyasszonyt is, ha a menyasszony nem tudja elképzelni magát még ezen a napon se szoknyában. A képeket nézegetve pedig el kell fogadjuk, nadrágban is van menyasszony, sőt.

 

kép forrása: jakab krisztina photo

 

kép forrása: Wedding Inspirasi

 

kép forrása: Elie Saab

 

 

kép forrása: Wedding Inspirasi

0 Tovább

esküvő - vagányabban

blogavatar

csak nyugi, és mondj igent!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek