A családtagok imádnak az esküvőn fotózni, de azért mindig érdemes megbízni valakit azzal, hogy ne csak élvezetből, hanem a dokumentálás kedvéért fotózzon. Vannak, akik nagyon ódzkodnak a fotózástól, mások szerint esküvő beállított vagy kreatív néven futó fotósorozat nélkül nem is esküvő, ezt mindenki döntse el maga persze, de ha megbízunk valakit, akkor olyat érdemes választani, akinek a stílusa a menyasszonynak és a vőlegénynek is "bejön" - és az emlékül maradó fotókat mindkét fél örömmel nézi vissza.

A fotós kiválasztásának egyik remek tesztje, és egyben a fotóssal való "összemelegedés" jó terepe az "eljegyzési fotózás". Ezt nem konkrétan az eljegyzés alkalmával kell megejteni, hanem a leendő házaspár abszolvál egy fotósorozatot a szimpatikus fotóssal - és ha mégsem találják meg a hangot, akkor van idejük és lehetőségük másik fotóst találni az esküvőig, vagy megfogalmazni azt, mit is szeretnének máshogy az esküvői fotózáson. 

Az eljegyzési fotózás másik előnye, hogy az ifjú pár itt általában még felszabadultabb a kamera előtt, mint a nagy napon, plusz néhány "trükköt" előre megismerhet, nem az esküvő napján kell négyszer újrapróbálni egy beállást. És az egész buli aztán emléknek se utolsó. A következő képek egytől egyik pontosan erről szólnak:

kép forrása: jakab krisztina photo 

kép forrása: caroline tran

kép forrása: Nancy Neil - oncewed

kép forrása: nászriporter

kép forrása: oncewed