Az esküvői szokásokról is szót ejtünk majd részletesen, ugye van a szinte elmaradhatatlan"something old and something new, something borrowed and something blue", azaz legyen a menyasszonyon "valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék" témakör - hogy ez mire jó, máskor mondjuk el. Most azonban ha már benne vagyunk a cipő témakörben, akkor az elcsépelt kék szalaggal díszített vagy kék színű harisnyatartó helyett ajánlunk kék cipőket az esküvői ruhához. Vagányabb, mint a fehér cipő, az tuti, mégis a hagyományok tiszteletének eleganciája is benne van (válogatósabb rokonok figyelmét erre külön is érdemes felhívni!:).

Muszáj megint Vivienne Westwooddal kezdünk, ez esetben a Vivienne Westwood Anglomania + Melissa Lady Dragon VI nevű cuki világoskék darab fehér bojttal, hogy ne legyen unalmas a megjelenésünk.

kép forrása: melissa

 

Kate Spade Chrisette-je kényelmes, de egyben nem szokványos fazonjával és kobaltkék színével győz meg bennünket arról, hogy gondoljuk újra elképzeléseinket az esküvői cipőkről. 

kép forrása: kate spade

 

Ha a kék cipőhöz nem vagyunk elég bátrak vagy a finomabb, elegánsabb megoldásokat részesítjük előnyben, akkor válasszuk az "I Do" Wedding Shoes Rhinestone Appliqué by Mindy Weiss megoldást, amivel a kiválasztott cipő talpára kerülhet fel kékben az angolszász esküvőkön az igen helyett felhangzó I Do felirat csillogó kék kövek formájában (szerintünk kézügyesebbek, és kevésbé anglománok magyar nyelvű feliratot is varázsolhatnak ragasztható kövek segítségével a cipőjük aljára, arra figyeljenek csak, hogy ne a talp leérő részére kerüljön mindez).

kép forrása: good things wedding favors

 

És ha már kék a cipőtalpon, akkor mi lenne, ha a cipő talpa lenne világoskék, hm? Remek példa erre a Pour La Victoire Bridal and Evening Cristella 2, ahol azért az I Do felirat sem maradhatott le, csak ez esetben a kövek fehéren csillognak a világoskék alapon.

kép forrása: zappos.com