Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

NEM KELL MINDIG KAVIÁR, DE EMELETES TORTA SE

Tortákról ejtettünk szót nemrég, egész pontosan tortadíszek egy fajtájáról, na de torta nélkül a tortadísznek nincs sok értelme. Az esküvői torta kérdése nem egyszerű kérdés - hiszen mi a fontos, hogy a leendő pár kedvenc ízei vagy a vendégsereg kénye-kedvének feleljen meg (ez utóbbira tudunk jönni olyan rémes példákkal, mikor 6-7 különböző ízvilágú torta kerül felszolgálásra). Az esküvői torta szimbólum, mára gyakorlatilag a fiatal pár közös jövőjét szimbolizálja, ezért a közös tortafelvágás (ahol mindenki árgus szemekkel figyelheti, hogy a pár melyik tagjának keze van felül, mert ő lesz a házasságban az irányító fél), és ezért az első szelet megosztása (egymás megetetése). A torta egyébként nem mindig ezt jelentett, még a római korra visszavezethetően eredetileg a termékenységet szimbolizálta, és ez a jelentés több kultúrában visszaköszön, többek között a gyümölcsökkel és magvakkal gazdagon ellátott verziók is erre utalnak.

Szóval szerintünk, ahogy az esküvő minden pontjában érdemes összhangot teremteni, így a tortánál is, tehát nem az legyen a cél, hogy a tortánál a vendégsereg egy cukrászdában érezhesse magát, ahol a kedvenc tortájából kap, hanem azt érezze, hogy ez a torta olyan, amilyen a fiatal pár, és beleillik az egész az esküvő hangulatába. Kerti partira például ne válasszunk habos költeményeket vagy fagylalttortát, a hiperelegáns környezet kellős közepében meg ne egy máz nélküli, csokoládékrémmel lekent, rusztikus mami-féle csokoládétorta legyen a vendégek által is izgatottan várt fénypont.

Amihez meg szerintünk teljesen felesleges ragaszkodni, az az emeletes torta. Az esküvői tortának nem kell emeletesnek lennie - ahogy a menyasszonynak nem kell fátylat viselnie és a vőlegénynek nem kell nyakkendőt kötnie. Mondtuk már, hogy az esküvő nem a kellekről szól? Egy nem emeletes esküvői tortában van valami elegancia és némi közvetlenség, és nincs benne semmi művi. Tényleg, mikor jártatok legutóbb olyan esküvőn, amelyen nem emeletes volt a torta? (Ja, és bocs a béna címért:)

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

 

kép forrása: oncewed - Joshua Cane

 

kép forrása: oncewed - Kirsten Ellis of Beaux Arts Photographie

 

kép forrása: Project Wedding

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

 

kép forrása: Project Wedding

2 Tovább

MENYASSZONY NADRÁGBAN

Elsőre azt mondanánk, hogy a menyasszonyi ruha az legyen ruha, vagy ruha hatású kétrészes szoknyás darab. A nadrág + esküvő összetételről idősebb hölgyek minimum második házasságkötése jut eszünkbe. Nem szép tőlünk. Ennek ellenére megmutatjuk, hogy persze valójában azért el tudunk képzelni nadrágos menyasszonyt is, ha a menyasszony nem tudja elképzelni magát még ezen a napon se szoknyában. A képeket nézegetve pedig el kell fogadjuk, nadrágban is van menyasszony, sőt.

 

kép forrása: jakab krisztina photo

 

kép forrása: Wedding Inspirasi

 

kép forrása: Elie Saab

 

 

kép forrása: Wedding Inspirasi

0 Tovább

VALAMI KÉK... VIRÁG?

A kék cipő persze egy irány, de a "valami kék" témakört nézzük, hogy virágok esetén hogy lehet becsempészni az esküvőre. Lehetne persze kék virágokból csokor formában, de most nézzük azt, amikor a kék jelzésértékű, és egy lendületesebb vagy épp légiesebb masnihasználat formájában kerül beépítésre. Alig győztük kiválogatni a kedvenceinket a számtalanból. Szerintetek melyik a legjobb? Esetleg a ti esküvői csokrotokon is volt kék masni? Szívesen közzétesszük, csak küldd el nekünk a hochzeit@freemail.hu címre (akár a fotós és a készítő nevével). Na de nézzük a felhozatalt addig is:

 

kép forrás: oncewed - Belathee

 

kép forrása: Minden, ami virág... Németh Attila - Plantomime

  

kép forrása: oncewed

 

kép forrása: Kate Murphy Photography

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

0 Tovább

FEHÉR CIPŐ MEG MÉG VALAMI

A horgolt ügyek után nézzünk most a cipők irányába (majd lesz még horgolt is, meg minden lesz, csak haladjunk sorban). Ugye fehér menyasszonyi ruhához fehér cipő. Most tekintsünk el attól, hogy biztos, hogy fehér ruha a helyes kiindulás, most ez a munkahipotézisünk. És akkor elindul az őrület, hogy hozzáillő fehér cipő. Szerintünk ez a fehér cipő dolog egy tévedés (körülbelül ugyanakkora, hogy van olyan termék, hogy menyasszonyi cipő), de meghajlunk a menyasszonyok előtt, és elfogadjuk, oké, fehér cipő, de legyen ott még valami, oké?

Nézzük például Vivienne Westwood Anglomania Lady Dragon Shoes White With Heart elnevezésű fehér cipőjét, amin egy metálfényű piros szív díszeleg.

kép forrása: Vivienne Westwood

 

Aki ennél csillogósabbra vágyik, annak íme egy csillogó kövekkel kirakott, ezüstösbe hajló fehér darab a Dune Vanilla.

kép forrása: Dune

 

Aki pedig az esküvője napján se szeretne magassarkút, annak a romatikus, hatalmas halványrózsaszín virággal díszített kate spade florina-t ajánljuk, míg bevállalósabbak a Melissa Wanting + Snoopy fehér cipője mellett tegyék le a voksukat. Egy hosszú ruha alól kibukkanó happy felirat azért igencsak telitalálat, és tuti őszinte mosolyokat fakaszt a nagy napon.

kép forrása: kate spade

kép forrása: melissa

0 Tovább

HORGOLT ESKÜVŐI RUHA? NA NE MÁR...

Őszi-téli esküvő stílusos és elegáns darabja lehet ez a zöld alsóruhás fehér horgolt darab, amit a képen látható modell magának készített el a nagy napra. A nagy csipkeminta ellenére az összhatás kicsit sem nagymamás. Aki valami nem mindennapit szeretne, esetleg gondolkodjon el egy horgolt tematikájú esküvőn, de azonnal.

képek forrása: 100LayerCake

 

További részletek és leírás itt, érdemes odafigyelni arra az apróságra, hogy a vendég hölgyek öltözetében finoman megjelenik a zöld szín, míg a csokor pedig a vintage klipszfülbevalóval díszített cipő színével harmonizál.

tnx anyahajónak a forrást

0 Tovább
1234
»

esküvő - vagányabban

blogavatar

csak nyugi, és mondj igent!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek