Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A TORTA MEG AZ ÉLŐ VIRÁG

A torta nem egyszerű kérdés, a legelegánsabbnak induló esküvők is elgyengülnek valahogy az esküvői torta ponton, ami általában a marcipánvirágok, leggyakrabban marcipánrózsák elharapózásában vagy a végtelen egysíkú, közepesen se érdekes marcipán tortacsúcsdíszekben érhetőek tetten.

Igen, tudjuk, értjük, a marcipán az valami különlegesnek gondolt dolog, de nem az. Amarcipán elcsépelt, és a marcipánból gyurmázott "szobrászremekeknek" gondolt virágok meg nem jobbak a közepes művirágoknál. Na ezzel szemben az - akár ehető, akár nem ehető - virággal díszített torta, az valami. Lehet az a dekor virágjával vagy a menyasszony csokrával harmonizáló virág, nagyon mellé nem lehet fogni vele.

Mikor legutóbb a nem emeletes torták mellett "kampányoltunk", oda is becsempésztünk egy cseresznyevirágos meg egy levendulás verziót -  de most mutatunk még párat, közte magyar cukrászatból származót is, aminek külön örültünk. Nos, ezek után milyen virágot választanál a tortádra a marcipánrózsák helyett?  

 

képek forrása: CinnamonRoll

 

kép forrása: oncewed - Leigh Miller 

 

kép forrása: oncewed - Corbin Gurkin

 

kép forrása: 100 layer cake - Jessica Claire & Jose Villa

3 Tovább

PÖTTYÖK MINDENFELÉ

Csíkos vagy pöttyös? Most nézzük a pöttyöst - találtunk cuki megoldást fátyolra (pedig nem vagyunk fátyolhívők ugyebár:), virágra, tortára (a legós torták között volt múltkor már pöttyös), gyűrűre meg úgy egyáltalán. Szeressétek ti is ezeket a hol visszafogott, hol feltűnősködő esküvői pöttyöket, mert a pöttyöknél kevés vidámabb dolog van (van egyáltalán?).

 

kép forrása: oncewedkristibonnici.com.au

 

kép forrása: Fördős Bence - design-jegygyuru.hu

 

kép forrása: Kövesdi Réka fotográfia

  

 

kép forrása: etsy.com -Harley Boy Design

 

 

 

kép forrása: Martha Stewart Weddings

 

kép forrása: oncewed

0 Tovább

ESKÜVŐI KIEGÉSZÍTŐK MAGYAR TERVEZŐTŐL VOL. 1.

Itt az ideje, hogy valami sorozatot is indítsunk az inspirációk mellett, és előre szólunk, nem leszünk kevésbé szubjektívek, mint eddig. Mivel számtalan dolgot mutattunk már pl. az etsy-ről is, nem lenne igazságos, ha úgy tennénk, kis hazánkban nincs is semmi igazán bemutatásra érdemes. Csakhogy ez nem igaz. Az apróságokkal kezdünk, aztán meglátjuk, hogy hova jutunk. 

Hajgató Sára, alias Mimóza azért került a látóterünkbe, mert belefutottunk nála egy lilaakác színű cipődíszbe, amit egy manyasszonynak készített. Nekünk, akik a színes esküvői cipők nagy hívei (ez pl. ugye egy szuperkedvencünk, amit már mutattunk, mert még diy is a díszítés), igazi boldogság volt egy ilyet látni.   

kép forrása: Mimóza 

 

Ugye hogy gyönyörű? És ami tuti, hogy Sára a szivárvány összes színében, meg kicsit azon is túl otthon van. Aki a visszafogottabb rózsaszín világ kedvelője, az például választhat cipődíszt efféle színben:

kép forrása: Mimóza 

 

Téli esküvőre pedig a krémszín és bordó finom kettőse, hm?

kép forrása: Mimóza 

 

És a valami kék jegyében egy hófehér vagy ezüst színű cipőre is biztos talál nála az ember egy szívének közeli kék árnyalatot, mutatunk abból rögtön négyet: 

kép forrása: Mimóza 

 

Szóval, aki színes esküvői cipőben gondolkodik, az nézzen körbe nála, mert kevés egyszerűbb és mégis tökéletes megoldás van, hogy egy egyszerű, de kényelmes szabású bőrcipőre egy csillogós virágdísz a cipővel egyező vagy azt kiegészítő színvilágban - és gondoljátok tovább úgy, hogy ugyanez a virág megjelenik a koszorúslányok övén vagy hajpántján díszként...

(Sára készít persze a klasszikusabb vonal kedvelőinek is esküvői kiegészítőket, aki azokra vágyik, az itt nézelődjön, mi abból nem szemezgetünk, simán maradunk a fenti lilaakác cipő örök hívei:)

0 Tovább

ESKÜVŐ MÁSÁLLAPOTBAN

Azt ugye mondhatjuk, hogy elmúltak azok az idők, amikor a terhesen férjhez menni kínos ügy. Kérdés azonban, hogy menő vagy nem menő a terhes menyasszony. Legyünk azonban őszinték, ez nem csak menőség kérdése, mert ugye előfordul, hogy a tervezési szakaszban az ember még nem terhes, aztán mire esküvő van, ottan van a formás, de annál méretesebb has. Láttunk már ilyet.

Ha dönteni lehet, akkor szerintünk az esküvő élvezeti értékét javítja, ha az ember nem terhes - vegyük például a pezsgők, habzóborok és hajnalig tartó tánc témakörét. Azaz ha valaki a másállapot okán dönt az esküvő mellett, akkor már inkább várja ki az érintettek az esküvővel annak elmúltát. Emellett a fentiekben említettek mellett a leendő házaspárhoz tartozó kiskorú koszorúslány és koszorúsfiú egységek végtelen cukiságával is érvelnénk.

Aki meg beleszaladt akár véletlenül, akár szándékosan abba, hogy terhesesküvő alanya lett, az meg élvezze ki, hogy mennyire hihetetlenül menőn tud kinézni az, ha az ember lányának nem kell azzal cseleznie, hogy elég karcsúnak tűnik-e a kiválasztott ruhában a dereka. A fekete-fehér verziót ebből a válogatásból nem terhesek is elirigyelhetik (nekünk erős kedvencünk), a masnis bejegyzésünk menyasszonyának is itt a helye, és a hát ezek bizony hivatalos terhes esküvői ruhák itt egytől-egyig. Az IME bonetti sorozata pedig simán elbizonytalanít bennünket abban, hogy nem kellene mégis amellett kampányolnunk, hogy mindenki másállapotban kössön házasságot.

kép forrása: jakab krisztina photo

 

kép forrása: www.bagodwa.com

 

képek forrása: www.ime-mode.de - bonetti

 

képek forrása: www.9lover.com

 

képek forrása: www.mia-nana.de

3 Tovább

NEM KELL MINDIG KAVIÁR, DE EMELETES TORTA SE

Tortákról ejtettünk szót nemrég, egész pontosan tortadíszek egy fajtájáról, na de torta nélkül a tortadísznek nincs sok értelme. Az esküvői torta kérdése nem egyszerű kérdés - hiszen mi a fontos, hogy a leendő pár kedvenc ízei vagy a vendégsereg kénye-kedvének feleljen meg (ez utóbbira tudunk jönni olyan rémes példákkal, mikor 6-7 különböző ízvilágú torta kerül felszolgálásra). Az esküvői torta szimbólum, mára gyakorlatilag a fiatal pár közös jövőjét szimbolizálja, ezért a közös tortafelvágás (ahol mindenki árgus szemekkel figyelheti, hogy a pár melyik tagjának keze van felül, mert ő lesz a házasságban az irányító fél), és ezért az első szelet megosztása (egymás megetetése). A torta egyébként nem mindig ezt jelentett, még a római korra visszavezethetően eredetileg a termékenységet szimbolizálta, és ez a jelentés több kultúrában visszaköszön, többek között a gyümölcsökkel és magvakkal gazdagon ellátott verziók is erre utalnak.

Szóval szerintünk, ahogy az esküvő minden pontjában érdemes összhangot teremteni, így a tortánál is, tehát nem az legyen a cél, hogy a tortánál a vendégsereg egy cukrászdában érezhesse magát, ahol a kedvenc tortájából kap, hanem azt érezze, hogy ez a torta olyan, amilyen a fiatal pár, és beleillik az egész az esküvő hangulatába. Kerti partira például ne válasszunk habos költeményeket vagy fagylalttortát, a hiperelegáns környezet kellős közepében meg ne egy máz nélküli, csokoládékrémmel lekent, rusztikus mami-féle csokoládétorta legyen a vendégek által is izgatottan várt fénypont.

Amihez meg szerintünk teljesen felesleges ragaszkodni, az az emeletes torta. Az esküvői tortának nem kell emeletesnek lennie - ahogy a menyasszonynak nem kell fátylat viselnie és a vőlegénynek nem kell nyakkendőt kötnie. Mondtuk már, hogy az esküvő nem a kellekről szól? Egy nem emeletes esküvői tortában van valami elegancia és némi közvetlenség, és nincs benne semmi művi. Tényleg, mikor jártatok legutóbb olyan esküvőn, amelyen nem emeletes volt a torta? (Ja, és bocs a béna címért:)

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

 

kép forrása: oncewed - Joshua Cane

 

kép forrása: oncewed - Kirsten Ellis of Beaux Arts Photographie

 

kép forrása: Project Wedding

 

kép forrása: Martha Stewart Wedding

 

kép forrása: Project Wedding

2 Tovább
«
12

esküvő - vagányabban

blogavatar

csak nyugi, és mondj igent!

Utolsó kommentek