Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A FOTÓS MEG AZ ELJEGYZÉS

A családtagok imádnak az esküvőn fotózni, de azért mindig érdemes megbízni valakit azzal, hogy ne csak élvezetből, hanem a dokumentálás kedvéért fotózzon. Vannak, akik nagyon ódzkodnak a fotózástól, mások szerint esküvő beállított vagy kreatív néven futó fotósorozat nélkül nem is esküvő, ezt mindenki döntse el maga persze, de ha megbízunk valakit, akkor olyat érdemes választani, akinek a stílusa a menyasszonynak és a vőlegénynek is "bejön" - és az emlékül maradó fotókat mindkét fél örömmel nézi vissza.

A fotós kiválasztásának egyik remek tesztje, és egyben a fotóssal való "összemelegedés" jó terepe az "eljegyzési fotózás". Ezt nem konkrétan az eljegyzés alkalmával kell megejteni, hanem a leendő házaspár abszolvál egy fotósorozatot a szimpatikus fotóssal - és ha mégsem találják meg a hangot, akkor van idejük és lehetőségük másik fotóst találni az esküvőig, vagy megfogalmazni azt, mit is szeretnének máshogy az esküvői fotózáson. 

Az eljegyzési fotózás másik előnye, hogy az ifjú pár itt általában még felszabadultabb a kamera előtt, mint a nagy napon, plusz néhány "trükköt" előre megismerhet, nem az esküvő napján kell négyszer újrapróbálni egy beállást. És az egész buli aztán emléknek se utolsó. A következő képek egytől egyik pontosan erről szólnak:

kép forrása: jakab krisztina photo 

kép forrása: caroline tran

kép forrása: Nancy Neil - oncewed

kép forrása: nászriporter

kép forrása: oncewed

0 Tovább

GYŰRŰ A KÉZIMUNKAKOSÁRBAN

A leendő menyasszony a kötés vagy a horgolás megszállottja? A kézimunkakosárból "kölcsönvett" fonalgombócra eléggé könnyen felrögzíthető az eljegyzési gyűrű, a válasz és az emlékezetesség pedig garantált.

kép forrása: oncewed

0 Tovább

LÁNYKÉRÉS "ÍRÁSBAN"

Nemrég volt szó az eljegyzési gyűrűkről, amihez jár lánykérés is. A klasszikus vagy konzervatív megoldás a leendő menyasszony édesapjától megkérni ugye a leendő menyasszony kezét, ami szép-szép, de azért mégis csak felnőtt emberek önálló döntéséről van szó, szóval előtte talán a célszemélytől sem árt megkérdezni, mit gondol az ötletről (esetleges kínos pillanatokat is megelőzendő). 

A karácsonyi ajándékok közé csempészett vagy a karácsonyi meghitt vacsorán előkerülő gyűrű rém kényelmes megoldásnak tűnik, de most nézzünk inkább néhány gyűrű nélkül  megvalósítható ötletet azoknak, akik a lánykérést (ami már önmagában is felejthetetlen pillanat) a szokásosnál is emlékezetesebbé akarják tenni, de mondhatni nem a szavak emberei.

Az sms sem rossz, de azért vannak annál jobb írásos megoldások. Készíthetünk nagy méretű transzparenst, fehér lepedő és festék kell hozzá, majd mindezt a leendő menyasszony lakásával szemben lévő erkélyre/ablakból kilógatva, és a célszemélyt mobiltelefonon az ablakhoz rángatva gyors választ kaphatunk a kérdésre - oké, ehhez össze kell haverkodni a szembeszomszéddal, de a cél érdekében ugye. (Kényelmesebbek választhatják erre az óriásplakát megoldást is, az persze nem mindig a lakással szemben rakatható ki, de talán a munkahelyre vezető úton vagy a munkahelyi ablakból csak rálát valami egy ilyen darabra megbízhatóan a kedves.) Családi házban élők aszfaltkrétával is megoldhatják az ügyet, egyértelmű lesz a kapun kilépőnek az üzenet.

kép forrása: 4photos.net

Ha inkább esti időpontban szeretnénk a lánykérést, és a szomszéd segítsége nélkül, akkor mécsesekből is kirakható a kérdés, mondjuk ehhez érdemes valami kertesebb házban lakni (meg minimális segítséget szerezni a mécsesek meggyújtásához, de egyedül sem kivitelezhetetlen) vagy legalább egy erkéllyel rendelkezni, ja és szélcsendesebb időt választani.

kép forrása: thiva-environmental-design.blogspot.com

Futógeekeknek a kérdés terepen való lefutását tudjuk ajánlani, ez kicsit nagyobb előkészületet igényel, de a GPS-sel rögzített térképet, ami maga kérdés, e-mailben csak átküldjük, és soha többet nem lesz megjegyzés arra, hogy minek kell már megint valami új kütyü a futáshoz.

Ahol mindkét fél geek, ott ez a megoldás sem utolsó (nem magyarázzuk, érti, akinek értenie kell:), sőt.

kép forrása: Project Wedding

Az írásos megoldásokra van még három további kedvencünk, hogy mindenki stílusának megfelelőt választhasson. Az egyik a hobbiboltban könnyen beszerezhető foszforeszkáló festékkel készült felirat, ez mehet egy A/4-es fehér kartonra, amelyet az ágy környékére helyezve lámpaoltáskor okozhatunk érkezik a meglepetés. A másik az unalmasnak tűnő, de soha el nem avuló "írd fel a tükörre a kérdést rúzzsal" megoldás (a feszültségek elkerülése végett ne vegyük kölcsön a célszemély rúzsát, inkább szerezzünk egy ceruzaformátumú rúzst vagy szemceruzát a megfelelő boltban), ezzel a megoldással  az ébredés utáni pillanatok édesíthetőek meg. Ha pedig a kiválasztott elszánt újságolvasó, akkor a következő hónapban csak át kell vállalni a kedvenc lap megvásárlásának terhét (vagy ha előfizet rá, akkor kibányászni a postaládából), és a szerkesztő levele helyére beragasztani egy arra kísértetiesen hasonlító "cikket".

Ha azonban valahogy a karácsonyhoz akarja valaki kötni az ügyet, és ehhez már gyűrűt is szerzett, akkor kösse fel a gyűrűt csillogó díszként (vagy egy csillogó díszre) a karácsonyfára (egy feltűnőbb pontra), plusz egy kis papírszalagra írja fel a kérdést, és azt fűzze át a gyűrűn. A siker tuti egyik esetben se marad el.

0 Tovább

ELJEGYZÉSI GYŰRŰK KARÁCSONYI LAST MINUTE-BEN

Igen tudjuk, ahogy a nyár az esküvők elsődleges időpontja, úgy a karácsony a kiemelt eljegyzési szezon. Van benne egy cinikus áthallás, hogy karácsonyi ajándéknak eljegyzési gyűrű legalább két legyet egy csapásra, de végül is be szokott válni. És eljegyzés és esküvő ügyben nem illik cinikusnak lenni. Szóval ha nem is a legelegánsabb ötlet az eljegyzés karácsonyi ajándékba, azért ne kérdőjelezzük meg az őszinteségét. Inkább mutatunk pár eljegyzési gyűrűt, amivel nehéz lenne nem sikert aratni a leendő aránál.

Persze a kiinduló kérdés, mitől lesz egy gyűrű eljegyzési, azon kívül, hogy azt mondjuk, hogy az. Az egyik legfőbb, hogy a bal kéz gyűrűsujjára kell felhúzni, hogy a nagyvilág számára egyértelmű legyen. Ezenkívül más szabály valójában nincsen, bár valami csillogós meg valami nemesfém az eljegyzési gyűrű(be)n sosem árt. 

képek forrása: Hári Ékszertervező és Készítő Műhelyképek forrása: Fördős Bence - design-jegygyuru.hu

képek forrása: turtle love co.

0 Tovább

esküvő - vagányabban

blogavatar

csak nyugi, és mondj igent!

Utolsó kommentek